KULTŪRAS JAUNUMI

15.08. 2018

Salaspilieši tiekas Simtgades zaļumballē

Sestdien dejoja visa Latvija – simts dienas pirms valsts svētkiem  Latvijā un citviet pasaulē notika simtgadei veltītās  zaļumballes, kopumā vairāk nekā 150 norises vietās. Arī Salaspilī uz deju plača satikās visu paaudžu salaspilieši un pilsētas viesi. Salaspilī zaļumballei gatavojāmies ar īpašu rūpību, tāpēc mums bija nevis viena, bet veselas divas balles! 

Jau pa dienu, ieskandinot Simtgades zaļumballi, aicinājām mazos salaspiliešus uz simtgades episkāko Minionu Dūmburbuļu ballīti, kas notika Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā. Lielais brīnums – dūmburbulis – izrādījās ar miglu pildīts ziepju burbulis, kas lido debesīs. Nu tik bija jāķer! Lustes un rotaļas ballītē vadīja “Pārsteigumu karuseļa” komanda. Klātesošos izklaidēja Deizija un Mikijs, kā arī apaļi kā kukulīši Minioni. Bija arī cukurvate, Skrīveru mājas saldējums un citi gardumi, ko šādās svētku reizēs bērniem nevaram liegt.

Jau senlaikos latvieši ir pratuši rast laiku, lai pulcētos zaļumos uz deju vakaru. Kaimiņš uzrunājis kaimiņu, dodoties kopīgā pāris kilometru garā pastaigā uz lampiņām izgaismoto estrādi, dziedādami un priecādamies par satikšanos. Tā arī sestdienas vakarā salaspilieši nāca uz Rīgavas mūzikas un mākslas dārzu, kas bija atbilstoši zaļumballes noskaņai izrotāts ar spuldzīšu virtenēm un meijām. Sākumā klasi rādīja vien daži pāri, bet tad pamazām deju placis piepildījās ar visu paaudžu dejotājiem. Simtgades zaļumballe ir vieta, kur dejo un priecājas visi! Arī salaspilieši nu varēs teikt – es dejoju Simtgades zaļumballē! Par mūziku te rūpējās mūziķu apvienība “Bučbends” – Artūrs Mangulis, Linda Mangule, Ziedonis Vilde un Juris Lanovois. Salaspils Kultūras nama radošā komanda no sirds pateicas visiem, kas palīdzēja mums organizēt šos skaistos pasākumus, kā arī mūsu viesiem, kas, par spīti lietum, kuplā pulkā tos apmeklēja!